Cuplu nunta de visNunta perfecta reprezinta visul fiecarei femei, inca din copilarie. Atunci cand cererea in casatorie are loc, se da startul numaratorii inverse intrucat urmeaza o perioada in care totul trebuie sa fie organizat in detaliu pentru marele eveniment. Entuziasmul si emotiile nu pot lipsi din etapa de planificare a celei mai frumoase zile din viata cuplului care a decis sa devina o familie.

Detaliile fac diferenta iar alegerile voastre vor influenta considerabil reusita acestui eveniment important. Daca si voi ati dat startul cronometrului pentru organizarea celei mai importante zile din viata voastra, iata care sunt primii 5 pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru planificarea unei nunti de vis!

Stabilirea bugetului

Exista numeroase optiuni pe care le puteti considera in ceea ce priveste fiecare detaliu semnificativ pentru nunta voastra. Ofertele sunt nelimitate si diverse atat in ceea ce priveste alegerea locatiei de nunta cat si a tematicii preferate pentru eveniment. Principalul criteriu care diferentiaza aceste optiuni este, in mod cert, reprezentat de costurile serviciilor disponibile. Din acest motiv, primul pas important pe care trebuie sa il parcurgeti pentru organizarea unei nunti de vis consta in stabilirea bugetului.  

 • Atunci cand setati o anumita suma la care sa va raportati, o veti putea distribui corect pentru acoperirea tuturor cheltuielilor necesare.
 • Nu uitati sa luati in calcul si o rezerva de 5-10% din bugetul alocat pentru nunta, intrucat ar putea aparea cheltuieli neprevazute in orice moment.
 • Puteti centraliza toate cheltuielile necesare, chiar si pe cele mai neinsemnate intr-un tabel, pentru a stabili ulterior ce procent din bugetul stabilit puteti aloca pentru fiecare dintre acestea.

Calculator buget

Sursa foto: https://pixabay.com/en/calculator-calculation-insurance-385506/

Stabilirea datei pentru nunta

Acum ca a trecut momentul incarcat de emotie al cererii in casatorie, ati putea crede ca aveti tot timpul din lume pentru a planifica nunta perfecta, asa cum v-ati imaginat-o de nenumarate ori. Acest lucru nu este insa niciodata adevarat, intrucat pe masura ce trece timpul, apare stresul si parerile tuturor celor din jur va vor face sa aveti indoieli cu privire la alegerile facute. Din acest motiv, este important sa stabiliti data nuntii de la inceput, pentru a avea mereu un interval de timp la care sa va raportati.

 • In plus, este bine sa aveti in minte o lista de activitati necesare pentru planificarea nuntii si sa stabiliti un termen de finalizare pentru fiecare din acestea. Astfel, pe masura ce veti avansa in realizarea pregatirilor, veti simti mereu ca situatia se afla sub control.
 • Mai mult decat atat, chiar si atunci cand nu reusiti sa respectati un termen, veti fi constienti de acest lucru si veti putea recupera timpul irosit in urmatoarele etape.

trandafir pe un calendar
Sursa foto: https://pixabay.com/en/calendar-rose-book-stamp-date-3045827/

Alegerea locatiei de nunta

Acum ca ati stabilit un buget pe care il puteti aloca pentru organizarea nuntii perfecte si ati stabilit data la care evenimentul va avea loc, puteti continua cu alegerea locatiei de nunta. Unele cupluri aleg data nuntii in acelasi timp cu locatia, intrucat vor ca nunta lor sa se desfasoare intr-un restaurant de nunta pe care il cunosc si pe care il prefera. In aceste cazuri, acestia trebuie sa selecteze una dintre datele la care restaurantul respectiv va fi disponibil.

aranjament nunta la Belvedere Clinceni

Sursa foto: https://salonevenimente.ro/wp-content/uploads/Salon-Diamant-Belvedere-on-lake-salon-evenimente-7.jpg

 • Daca nu stiti inca in ce sala doriti sa se desfasoare marele eveniment, trebuie sa dati startul vanatorii de locatii bune pentru nunta. Oferta este una vasta si preturile difera in functie de conditiile pe care fiecare restaurant de nunta le pune la dispozitia clientilor.
 • Pentru a alege sala de nunti potrivita, trebuie sa cunoasteti numarul de persoane care vor fi alaturi de voi in ziua cea mare.
 • In plus, alegerea locatiei de nunta depinde si de meniurile de nunta pe care restaurantele le pun la dispozitie, de personalul care se va ocupa de servirea invitatilor si de alte detalii care pot schimba complet modul de desfasurare a evenimentului.

Alegerea restaurantului potrivit reprezinta unul dintre principalele criterii care vor influenta reusita petrecerii organizate.

 • Este recomandat sa mergeti la o degustare a meniului ales cu cateva saptamani inainte de eveniment si sa stabiliti din timp toate detaliile necesare pentru personalizarea acestuia, impreuna cu reprezentantii locatiei.
 • Familiarizati-va cu intreaga gama de facilitati oferite de restaurantul de nunta si asigurati-ca ca siguranta si confortul invitatilor vostri reprezinta prioritatile acestora.
 • Este recomandat sa optati pentru o locatie care sa va poata pune la dispozitie si facilitati de cazare pentru invitatii care vin din afara orasului sau a tarii.
 • In plus, ar trebui sa puteti negocia si organizarea popularei ciorbe de potroace de a doua zi la tarife preferentiale.

salon nunta

Sursa foto: https://salonevenimente.ro/galerie-foto-video-crystal/

Contractarea fotografului si a cameramanului

Odata ce ati stabilit bugetul alocat, data si locatia nuntii, puteti da startul cautarilor pentru cei mai buni fotografi si cameramani care ofera serviciile de care aveti nevoie. Primul pas in acesta etapa consta in obtinerea unor recomandari de la prieteni.

 • Daca aveti in cercul vostru de persoane apropiate prieteni care au fost multumiti de profesionistii cu care au colaborat la nunta lor si serviciile acestora se potrivesc cerintelor voastre, ii puteti contracta.
 • Indiferent cine sunt persoanele pe care le alegeti pentru imortalizarea celor mai importante momente din ziua nuntii, nu uitati sa verificati portofoliul lor de clienti inainte. Nu este recomandat sa riscati sa pierdeti cele mai frumoase momente din timpul nuntii datorita unor erori aparute din lipsa de experienta sau de seriozitate.

masina de nunta cu tineri casatoriti

Sursa foto: https://pixabay.com/en/wedding-wedding-photographer-photo-2538461/

Alegerea persoanelor responsabile pentru crearea atmosferei de petrecere

Intrucat nu poate exista o petrecere adevarata fara muzica de calitate si persoane care sa intretina atmosfera, contractarea celor responsabili pentru aceasta reprezinta urmatorul pas important de parcurs. Muzica este esentiala la un astfel de eveniment intrucat invitatii vostri vor dori sa se distreze, sa se simta bine alaturi de voi in ziua cea mare. Din acest motiv, trebuie sa acordati atentie nevoilor acestora.

 • Astfel, nu este suficient sa alegeti stilul vostru muzical favorit, intrucat nu toti invitatii il vor agrea.
 • Este bine sa optati pentru profesionisti in domeniu, care vor oferi invitatilor sansa de a se distra diversificand momentele artistice si genul muzical adoptat pe parcursul serii.

cuplu de tineri casatoriti care danseaza

Sursa foto: https://pixabay.com/en/wedding-party-dance-bride-groom-1605322/

Acestia sunt primii 5 pasi esentiali pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru planificarea nuntii voastre. Acestia pun bazele solide ale reusitei marelui eveniment.